Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Här är toppchefens planerade lyxvilla i Växjö

     Foto: Arkitektbolaget

     Vidachefen Erik Dahl vill bygga en villa på närmare 300 kvadratmeter vid Helgasjön. Men strandskyddet kan sätta stopp och turerna kring planerna har varit många.

     Växjö kommun gick med på att ge Erik Dahl dispens från strandskyddet med bedömningen att det aktuella området redan är taget i anspråk och inte tillgängligt för allmänheten.

     Länsstyrelsen har dock rivit upp beslutet för att det inte finns några särskilda skäl. Nu hoppas Erik Dahl på en prövning i högsta instans.

     Tvåvåningsvillan planeras att ligga på två fastigheter som ligger intill varandra. Fastigheterna köptes 2018 för 7,5 miljoner kronor. Erik Dahl menar att det handlar om en sammanhållen tomt, något som Länsstyrelsen inte utgick från i den första bedömningen.

     – Det är jättekonstigt. Det har alltid använts som en och samma tomt, inte som två. Det ser dessutom ut som en hel tomt och det är ett staket runt bägge tomterna. Den enda vägen att komma dit är från sjösidan, säger Erik Dahl till Smålandsposten.

     Läs mer om byggplanerna här.