Annons

Här är vanligaste felen på bilar i Kronoberg

Växjö • Publicerad 28 mars 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Förra året genomfördes cirka 84 000 besiktningar av personbilar i Kronobergs län. Drygt två av tio bilar i Kronobergs län underkändes vid besiktningen 2020. Det är den lägsta andelen underkända bilar som har uppmätts i länet, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Vi har under många år sett en nedgång när det gäller andelen underkända bilar. Trenden är tydlig under de senaste 10 åren. Utvecklingen talar för att bilarna blir allt bättre och därmed också allt mer trafiksäkra, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

Annons

Det vanligaste felen vid bilbesiktningarna i Kronoberg var ljusrelaterade. Ungefär 5 500 nedslag gjordes halvljusen och det näst vanligaste felet var defekta positionsljus.

Enligt Transportstyrelsen är de tio vanligaste felen på bilar i Kronoberg strålkastare halvljus, positionslykta, parkeringsbroms bromsverkan, spindelled, färdbroms hjulbroms, avgassystem, färdbroms bromskraftsfördelning, styrled, skyltlykta samt fel på däcken.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons