Annons

Här är Växjöföretaget som betalar bäst

Publicerad 25 mars 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe har tagit fram uppgifter på vilka av landets företag som betalas bäst i lön. I Växjö är det IST International Software Technology AB som har den högsta snittlönen per år, enligt Smålänningen som hänvisar till statistiken. Växjöföretaget har en snittlön på 481 000 kronor inklusive skatt.

I Kronobergs län har Ikea Retail Services i Älmhult högst snittlön. Den ligger för de 142 anställda på 1 026 000 kronor. I hela landet har riskkapitalbolaget EQT Partners i Stockholm högst snittlön med 2 670 000 kronor per år. Statistiken bygger på boksluten från alla aktiebolag med minst 50 anställda. Lönekostnaderna, exklusive löner till vd och styrelse, har delats med antalet anställda för att få ut en snittlön utan sociala avgifter, skriver Smålänningen.

Under fredagen blev det känt att IST ska nyanställa 300 personer. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons