Annons

Här är Växjögatorna där bostadsrättspriserna ökar mest

Växjö • Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 28 oktober 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Fastighetsbyrån har med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik kartlagt gatuadresserna där priserna på bostadsrätter har ökat mest.

Det handlar om de gator i länet som har de största prisökningarna under de senaste två åren. I topp finns Harabergsplan i Ljungby, där lägenhetspriserna har ökat med 4 279 kronor per kvadratmeter.

Annons

I Växjö har gatan Lilla Fylleryd i Sandsbro ökat mest med drygt 3 500 kronor per kvadratmeter. På listan finns även Kungsgatan med med en prisökning på 3 327 kronor per kvadratmeter, Nygatan med 2 845 kronor per kvadratmeter, Södra Järnvägsgatan med 2 760 kronor per kvadratmeter samt Långa Gatan vid Biskopshagen med 2 626 kronor per kvadratmeter.

– Vad gäller adresserna i Växjö så är det många nyproducerade, centrala lägenheter som nu börjar komma ut på andrahandsmarknaden – som Södra Järnvägsgatan där det byggts flera hundra lägenheter de senaste åren. Även Lilla Fylleryd har relativt nyproducerade bostäder, men dessa ligger lite utanför stadskärnan med närhet till golfbana och natur, säger Jonas Magnusson, mäklare på Fastighetsbyrån i Växjö, i en kommentar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons