Annons

Här är Växjöpolisens nya vrålåk

Publicerad 7 juli 2017
Foto: Volvo
Foto: Volvo

Polisen i Växjö och Alvesta har fått en ny bil. Det är Volvo V90, som har fått det högsta betyget en bil någonsin i de hårda polistesterna. Volvo beskriver den nya polisbilen som specialutvecklad för polismyndighetens behov. Chassit är extra kraftigt, bromsarna är förstärkta och bilen är utrustad med all den utrustning som polisen måste ha.

"Det är en polisutrustad Volvo V90 som testas i olika polisområden för att säkerställa att bilen klarar av de tuffa krav som ställs på ett utryckningsfordon", skriver Polisen i Växjö och Alvesta på Facebook. Bland annat har bilen körts i hastigheter upp till 220 kilometer i timmen och med hastiga filbyten.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolisenivaxjo.alvesta%2Fposts%2F1951450391547435%3A0&width=500" width="500" height="643" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons