Annons

Här är vinnarna i Växjö kommuns tävling

Växjö • Publicerad 21 november 2019
Foto: Växjö kommun

IST Group är Växjös cykelvänligaste arbetsplats 2019. Växjöbolaget fick ta emot priset under torsdagen. Arkitektbolaget fick andrapriset och Länsstyrelsen i Kronobergs län blev trea.

Juryns motivering till IST Group som cykelvänligaste arbetsplatsen: ”Trots att det är första året företaget är med i tävlingen har de redan uppnått nästan alla kriterier. IST Group har stora ambitioner när det kommer till cykelfrämjande åtgärder, bland annat genom en resepolicy som prioriterar cykel och gång. De visar prov på konkreta åtgärder genom till exempel att anställda på IST Group får rabatt hos en lokal cykelhandlare och kan det finns möjlighet att leasa en cykel via företaget. Fördelarna med att ta cykeln lyfts internt genom intranät, föreläsningar och personalmöten. Företaget främjar vintercykling genom att till rabatterad kostnad erbjuda byte till vinterdäck på de anställdas cyklar under arbetstid. Juryn är imponerad av det arbete som gjorts under kort tid och ser fram emot hur IST Group fortsätter att utvecklas till en än mer cykelvänlig arbetsplats. Genom vinsten hoppas vi att andra företag och organisationer kan inspireras av IST Groups fantastiska arbete med cykelfrämjande åtgärder”.

Annons

Det är tredje året som priset delas ut. Bland de deltagande företagen och organisationerna lottade även en elcykel ut. Vinnare blev Nätverket SIP.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons