Annons

Här byggs nya simhallen i Växjö

Växjö • Publicerad 18 juni 2018
Visionsbild för hur den nya simarenan kan komma att se ut.
Visionsbild för hur den nya simarenan kan komma att se ut.Foto: PP Arkitekter

I flera år har det funnits planer på att bygga en ny simhall i Växjö. Nu har planerna konkretiserats och en plats för nybygget är bestämd. Den nya simarenan ska byggas på Vaktvägen, förbi Biltema och Holmgrens Bil, och bedöms stå klar vid årsskiftet 2022/2023.

I den nya simarenan ska det byggas en 50-metersbassäng och högre i tak än den nuvarande simhall för att simhopparna inte ska riskera att slå i taket. Däremot ser det inte ut att bli något äventyrsbad. Det finns dock planer på familjebad, tränings- och undervisningsbassänger, läktare, restaurang och lokaler för gruppträning och gym.

Annons

– Vi ser tydligt att den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen är att bygga på annan plats än där nuvarande simhall finns. Ytan där räcker inte till utan komplexa lösningar, stora ingrepp i området och vi ser också att det skulle vara en stor utmaning att lösa parkeringsfrågan. Vi väljer nu det bästa för skattebetalarna, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

I planen för den nya simarenan på Vaktvägen finns 300 parkeringsplatser. Under hösten kommer en markanvisningstävling att utlysas där entreprenörer får ge sina för hur simarenan skulle kunna byggas. Förutom vissa bestämda kriterier och önskemål finns det möjligheter till ytterligare exploatering.

- Vi ser också möjligheter för entreprenören att få till andra verksamheter på platsen som ger ytterligare mervärde till våra invånare och besökare. Det kan handla om hotell, kontor men även lokaler för fritidsaktiviteter eller underhållning, säger Anna Tenje.

Växjö kommun har som mål att i framtiden bygga bostäder på platsen där nuvarande simhall finns.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons