Annons

Här byggs Växjös nya matbutik

Publicerad 23 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I november öppnar Lidl sin nya butik vid Österleden. Under onsdagen togs det första spadtaget på platsen som har varit på väg att få livsmedelsbutik sedan 2008. Butiken blir landets första med företagets nya koncept som ska vara mer kundvänligt och passa en modern stad.

– Det känns som ett bra läge att Växjö får vara först med konceptet, i och med att det har varit en lång väntan på bygget här, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef syd på Lidl.

Annons

Butiken ska ha en försäljningsdel på ungefär 1400 kvadratmeter som bland annat kommer innehålla bageridel. Byggnaden ska också inrymma en övervåning för de anställda.

När butiken står färdigt kommer den miljöcertifieras och bland annat drivas av solcellsenergi. Det kommer också finnas möjlighet för besökarna att ladda sin bil via laddstolpar på parkeringen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons