Annons

Här hamnar Växjö konsthall och Det fria ordets hus

Växjö • Publicerad 25 februari 2020
.
.Foto: Pontus Steneros

Turerna och flyttplanerna kring Växjö konsthall och Det fria ordets hus har varit många. Nu skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande att verksamheterna ska samlokaliseras i konsthallens befintliga lokaler. En utredning visar att lösningen skulle kunna ge en rad ekonomiska och verksamhetsmässiga fördelar.

– Det har under hösten och vintern gjorts ett gediget arbete i enlighet med det uppdrag som gavs i budget 2020 då kultur- och fritidsnämnden fick i uppdrag att göra en besparing genom samordning av kulturinstitutioner. Många alternativ har diskuterats men vi har landat i att den lösning som vi nu presenterar är den bästa. Vi har lyckats få ner hyreskostnaden för nuvarande lokal samt gör en besparing i och med att vi blir av med hyran för Det fria ordets hus och ser dessutom verksamhetsmässiga vinster, säger Jon Malmqvist (KD) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Inom kort påbörjas arbetet med att planera för flytt av Det fria ordets hus samt med att planera verksamheternas innehåll framåt.

– Skönt att vi äntligen har fått ett besked på var Växjö konsthall ska vara placerad i framtiden. Nu ser vi framåt och jag ser många möjligheter till samverkan med både Det fria ordets hus men även med stadsbiblioteket som vi har mittemot oss, säger Filippa de Vos, konsthallschef.

- Att vi hamnar i samma lokal som Växjö konsthall och i nära anslutning till stadsbiblioteket tror jag kommer ge synergieffekter för alla våra verksamheter men jag tror också att det kommer märkas i hela Växjös kulturliv, säger Nahide Arabadji, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Beslutet om en samlokalisering av Växjö konsthall och Det fria ordets hus tas upp i kultur- och fritidsnämnden den 11 mars.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons