Annons

Här har studenterna sex utomhus

11 procent har haft sex utomhus, 20 procent har inte haft sex utomhus men vill ha det. Det visar resultatet från en undersökning som gjordes på community-appen Jodel bland studenterna på Linnéuniversitetet.
I topp bland platserna på campus de väljer att ha sex utomhus är runt Teleborgs slott.
– Det kanske är för att det är romantiskt, säger Viktoria Fagerström i campuspodden.
Växjö • Publicerad 5 maj 2022

Studenternas största högtid, Valborg, har varit och i år var förväntningarna höga efter några pandemiår med uteblivet firande.

– Jag var på utbildning under helgen så jag var inte med. Då är det alltid roligt att kolla på Jodel om vad som skrivs, säger Elin Gustavsson i campuspodden.

Annons

En av de saker det rapporterades om från helgen var att flera hade haft sex i bajamajorna som var uppställda. Vilket ledde andra in på frågan - om man haft sex utomhus och vilken som är den bästa platsen att ha sex utomhus på campusområdet.

En jodel som lades ut ställde frågan om studenterna hade haft sex utomhus på campus. Av cirka hundra svarande var det 11 procent som hade haft sex utomhus och 20 procent som inte hade haft sex utomhus men ville ha det och resterande svarade nej.

I buskarna runt Teleborgs slott är en populär plats för de studenter på Linnéuniversitetet som väljer att ha sex utomhus.Foto: Urban Nilsson

Flera andra ställde frågan vilken som den bästa eller vanligaste platsen där folk har sex utomhus. Sammanlagt så toppar dessa tre platser listan:

  1. 1Runt Teleborgs slott.
  2. 2På amfium.
  3. 3Balkonger.

Vad är grejen med att ha sex utomhus?

– Det är väl spänningen kanske, att man kan bli påkommen, tror Elin.

Men trots spänningen att bli påkommen så får man vara lite försiktig. Att ha sex utomhus kan leda till att du begår ett brott. Enligt en fråga/svar-sida på rfsu.se är det inte olagligt att ha sex på allmän plats så länge ingen ser det. Men om någon kommer på er så kan personen anmäla händelsen för förargelseväckande beteende. Om syftet med sexet är att visa upp sig för andra kan det dessutom handla om ofredande.

Lyssna på senaste avsnittet av VXO-Campuspodden här:

Här saknas innehåll

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons