Annons

Här kan du fika med din hund i Växjö

Det blir allt vanligare att hundägare vill ta med sin hund när de ska gå på café.
Men var i Växjö får man ta med sig hunden? Podden Skatan och Marchal har kollat detta.
Växjö • Publicerad 11 mars 2022

– Jag tycker att det är bra social träning för hunden och så blir man inte så låst till tider som man måste hem till hunden om man kan ta med henne istället, säger Johanna Ahl som sitter på Espresso house i Växjö med sin franska bulldog-valp Sessan.

bild 1/1
Labradoren Charlie trivs på café.

Espresso House har tillåtit hundar på sitt café på Storgatan i Växjö sedan de öppnade 2015.

Annons

– I Växjö tillåter vi hundar både på Storgatan och i Stationshuset. Men inte på Samarkand, säger Lovisa Ernestam presschef på Espresso House.

Hon säger att det brukar uppskattas av kunderna och allt handlar om respekt för varandra. Om någon kommer in som är hundrädd eller allergisk så får man lösa det helt enkelt.

Men det är inte bara Espresso House i Växjö city som välkomnar hundar. Här kan du se var du kan ta med din hund:

  1. 1Espresso House: Ja. Här välkomnas hundar på deras caféer i Växjö city.
  2. 2Broqvist Konditori: Nej. Här kan man inte ta med sin hund på grund av att det finns personal som är allergisk. Men det går bra att sitta på uteserveringen.
  3. 3Skåres konditori: Ja. Det finns ett rum som är avsatt till de som har med sig sin hund.
  4. 4Bönan och mustaschen: Ja. Det går fint att ta med sig hunden under förutsättning att det inte är någon i lokalen som är allergisk.
  5. 5Top Notch bakery: Ja. Här går det bra att ha med hunden och de säger att kunderna, även de utan hund, tycker att det är trevligt.
  6. 6Askelyckan: Ja. På ovanvåningen går det bra att ha med sig sin hund och på uteserveringen såklart.

Så Växjö sammanfattningsvis kan man säga att Växjö är en hundvänlig stad. I alla fall om man ser till caféernas inställning till de fyrbenta vännerna.

Här kan du lyssna på avsnittet med Skatan och Marchal:

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons