Annons

Här kan Växjös nya sjukhus byggas

Växjö • Publicerad 9 april 2019
Foto: Olof Elfverson

Region Kronoberg har undersökt om de ska bygga ett helt nytt sjukhus i Växjö i stället för de omfattande renoveringar som behövs på de nuvarande lasarettet i centrala Växjö.

Räppe har utsetts av Region Kronoberg som den plats där ett helt nytt sjukhus kan byggas på enligt förstudien som genomförts, skriver Smålandsposten.

Annons

– Den slutliga kostnaden för de båda alternativen kommer att landa ganska nära varandra. Kostnaderna kommer däremot att uppstå vid olika tidpunkter. Vad som är tydligt är att vi kommer att behöva göra investeringar för att möta framtidens vårdbehov, oavsett vilket alternativ vi väljer att gå vidare med, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Ett nytt sjukhus behöver 15 hektar mark och ska ligga utanför Växjös centrala delar men ändå i anslutning till riksvägarna och spårbunden trafik. I slutet av maj ska regionfullmäktige fatta sitt inriktningsbeslut.

En eventuell nybyggnation kan inledas om ungefär tre eller fyra år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons