Annons

Här öppnar Växjös nya inredningsbutik

Publicerad 22 april 2016
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

På torsdag öppnar en ny inredningsbutik i Bländapassagen. Infanteriet, som butiken kommer heta, ska innehålla den senaste inredningen på marknaden, blommor och ett bassortiment med kläder.

– Jag har själv känt att en sådan här butik har saknats. Jag har alltid uppskattat vackra miljöer och istället för att söka efter det så varför inte skapa det själv. Jag hoppas att det kommer finnas en mix och sammansättning som ingen annan butik i Växjö har, säger ägaren Linnéa Holmgren.

Annons

Hon är 22-åringen som lämnade Carpe Diem Mini för att uppfylla drömmen om en egen inredningsbutik. Hon är utbildad florist och ser blommorna som ett komplement i butiken, precis som det är hemma där de ska lyfta känslan.

– Jag tror att kunder kommer vara sådana som gärna lägger lite mer pengar på produkterna för att få en bra produkt. Jag vill erbjuda hög kvalitet och grym service, säger Linnéa Holmgren.

Efter två sekunder i lokalen kände hon sig som hemma. Hon har placerat ut en stor soffa som besökare och kunder ska kunna ta det lugnt i och bara njuta av atmosfären. Lokalens gamla tegelvalvtak har tagits fram igen för att skapa ännu mer känslor.

– Det var en självklart att vara inne i Växjö City. Jag tycker att det finns väldigt mycket känslomässigt att erbjuda och det var inget alternativ att vara någon annanstans.

Att ha inredning, kläder och blommor i en och samma lokal var för 22-åringen ett självklart val. Inredning och mode har flätats ihop mer och mer, en trend hon gärna hakar på.

– Jag är inte så färgglad och inte min inredning heller utan det är nedtonade färger och naturfärger. Det kommer vara ett litet klädsortiment med neutrala och lättburna kläder som inte spreta ut.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons