Annons

Här planeras 152 lägenheter i centrala Växjö

Publicerad 31 augusti 2016
Foto: Scanprop/Pressbild
Foto: Scanprop/Pressbild

Byggföretaget Serneke har tecknat en avsiktsförklaring om att bygga 152 lägenheter på kvarteret Lågan, vid rondellen på Linnégatan/Norrtullsgatan.

Det är två bostadsrättsföreningar som gett uppdraget att bygga lägenheter i två etapper under projektnamnet "Porten till staden". Ordervärdet är på ungefär 285 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Annons

– Vi har under en tid tittat på möjligheten att etablera oss i Växjö. Det är en intressant och expansiv ort och etableringen ligger i linje med vår övergripande strategi, säger Daniel Åstenius, VD för Serneke Bygg, i pressmeddelandet.

Alla 152 lägenheter kommer ha minst en balkong eller uteplats var. Det kommer också finnas stora gemensamma takterrasser. Byggstart kommer ske i början av 2017 och inflyttningen beräknas till sensommaren 2018. Fastighetsbyrån i Växjö kommer vara ansvarig för försäljningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons