Annons

Härbärge öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 24 december 2021
Växjö kommun, Diakonicenter och Ulriksbergskyrkan väljer att öppna ett härbärge.
Växjö kommun, Diakonicenter och Ulriksbergskyrkan väljer att öppna ett härbärge.Foto: Oscar Appelgren

Växjö kommun, Diakonicenter och Ulriksbergskyrkan öppnar ett tillfälligt härbärge för akut bostadslösa i Växjö. Nämnden för arbete och välfärd i Växjö har beslutat att avsätta 750 000 kronor och Diakonicenter ska tillsammans med Ulriksbergskyrkan stå för lokal och personal.

– Vi vill och behöver göra en insats för människor som befinner sig i en utsatt livssituation och vinterhalvåret är extra tufft för de bostadslösa. Vi har redan ett gott samarbete med Diakonicenter, som gör ett värdefullt arbete för de utsatta och jag är glad över att vi tillsammans kan erbjuda den här lösningen, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Växjö kommun har tillsammans med Svenska kyrkan, Diakonicentrum och Ulriksbergkyrkan diskuterat hur kommunen kan stötta ekonomisk för att möjliggöra ett härbärge.

– Människors behov av gemenskap, stöd och hjälp tar inte semester eller ledigt. Så här i juletid ligger det nära att vilja hjälpa människor och ge värme. Vi vet också att människors liv på många sätt har sina utmaningar oavsett om det är jul eller en vanlig dag i januari, säger Åse Ingvert, pastoralchef på Diakonicentrum.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons