Annons

Hemtjänsten lyfte fel - kvinna skadade sig

Växjö • Publicerad 17 maj 2019
Bygget av byggställningen på Domkyrkan
Utsikt
Bygget av byggställningen på Domkyrkan UtsiktFoto: Robin Sparf

Den 7 mars i år skulle två personer i hemtjänsten lyfta en omsorgstagare med sele. Men kvinnan åkte ur, föll ner till golvet från relativt hög höjd och fick en fraktur på ena axeln. Händelsen har nu anmälts enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg.

– När vi gör saker som får konsekvenser för en person så ser vi allvarligt på det. Det är dessutom så att den här omsorgstagaren skadade sig och det får man verkligen beklaga, säger omsorgsförvaltningens chef Ewa Ekman till Smålandsposten.

Kvinna var kvar på lasarettet i cirka två veckor och det var mot slutet av sjukhusvistelsen som en fraktur på ena axeln upptäcktes. Det har inte gått att avgöra exakt vad som gick fel i lyftet men utredaren konstaterar att det ”vid stoppet, när lyftselens band var sträckta, hade krävts en tydligare kontroll av att lyftbanden inte hade hakat ur”, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons