Annons

Henrik och Tobias startar snusfabrik i Gemla

Redan på gymnasietiden i Växjö pratade kompisarna Henrik Boson och Tobias Björneskog om att driva företag ihop. Nu 15 år senare gör de slag i saken och startar snusfabrik i Gemla. Framgångsreceptet bygger på den växande trenden med tobaksfritt portionssnus.
– Det fungerar som nikotintuggummi i pulverform. Dessutom kommer vi köra med nya smaker, bland annat violsmak som vi är helt ensamma om.
Gemla • Publicerad 11 januari 2021
Satsar på tobaksfritt snus! Entreprenörerna Henrik Boson och Tobias Björneskog startar snustillverkning i lokaler på Gransholms Bruk. da
Satsar på tobaksfritt snus! Entreprenörerna Henrik Boson och Tobias Björneskog startar snustillverkning i lokaler på Gransholms Bruk. daFoto: David Färdigh

VXOweek besöker den gamla anrika bruksmiljön i Gransholm utanför Gemla. Här flyttar just nu företaget Fresh ut från lokalerna och tanken är att fastigheterna istället ska omvandlas till en företagsby. Först på plats är snustillverkarna Henrik Boson och Tobias Björneskog, två Växjökillar som numera bor i Stockholm men som nu drar igång en spännande satsning i sina gamla hembygder.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons