unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Henrik och Tobias startar snusfabrik i Gemla

Redan på gymnasietiden i Växjö pratade kompisarna Henrik Boson och Tobias Björneskog om att driva företag ihop. Nu 15 år senare gör de slag i saken och startar snusfabrik i Gemla. Framgångsreceptet bygger på den växande trenden med tobaksfritt portionssnus.
– Det fungerar som nikotintuggummi i pulverform. Dessutom kommer vi köra med nya smaker, bland annat violsmak som vi är helt ensamma om.
Satsar på tobaksfritt snus! Entreprenörerna Henrik Boson och Tobias Björneskog startar snustillverkning i lokaler på Gransholms Bruk. da
Satsar på tobaksfritt snus! Entreprenörerna Henrik Boson och Tobias Björneskog startar snustillverkning i lokaler på Gransholms Bruk. da
Foto: David Färdigh

VXOweek besöker den gamla anrika bruksmiljön i Gransholm utanför Gemla. Här flyttar just nu företaget Fresh ut från lokalerna och tanken är att fastigheterna istället ska omvandlas till en företagsby. Först på plats är snustillverkarna Henrik Boson och Tobias Björneskog, två Växjökillar som numera bor i Stockholm men som nu drar igång en spännande satsning i sina gamla hembygder.

Läs hela reportaget på VXOweek.