Annons

Hitartisten uppträder på Kafé de luxe

På lördag gästar Johanna Jansson, mer känd som Dotter, Kafé de luxe i Växjö.
– Jag ska bjuda på gamla och helt outgivna låtar, säger Dotter förväntansfullt.
Växjö • Publicerad 20 september 2019
Foto: Pressbild

Artisten Dotter har synts och hörts i många olika sammanhang. Hon har varit med i Melodifestivalen och har under 2019 haft en dunderhit med Måns Zelmerlöw med låten ”Walk With Me".

Hon beskriver sig själv som en person som inte är verbal. Men när hon står på scenen och sjunger får hon utlopp för sina känslor och tankar.

Annons

– På scen kan jag uttrycka känslor och tankar som jag kanske inte gör i vardagen. I mina låtar ställer jag många frågor om själva livet, säger Dotter.

I augusti släppte hon låten "I do", som handlar om ett tragiskt bröllop där ingen kommer till vigseln. Låten handlar om känslan att älska en person som ingen runtom kring dig förstår varför.

– De tycker rent ut sagt att du är galen som vill gifta dig med honom. Du är förblindad av kärlek och den kärleken är så stark att du skulle göra vad som helst för den mannen, vilket andra har svårt att acceptera.

Vad kommer du bjuda på i Växjö?

– Det kommer att bli ett tragic wedding-tema med både gamla och nya låtar. Ungefär 50 procent av låtarna är inte utgivna än.

År 2018 var Dotter med i Melodifestivalen med låten "Cry". Det blev ingen framskjuten placering i tävlingen men låten har fått miljontals lyssningar. Under förra året var hon också support under Miss Li:s turné.

Dotter vill framöver bli internationell artist och arbetar med ny musik i London tillsammans med bland andra låtskrivaren Will Hicks, som har skrivit "Perfect" och "Perfect Duet" med Ed Sheeran och Beyoncé. Men innan den internationella karriären tar fart besöker hon Kafé de luxe.

– Jag ser framemot att upptäcka och spela i Växjö. Det ska bli spännande, säger Dotter.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons