Annons

Hitract – ett måste för alla som vill in på Sivans

Under nollningen på Linnéuniversitet blev det problem när nollorna skulle in på Sivans. De hade inte appen som krävs för att komma in.
– Och eftersom det var nytt med Hitract så kunde inga kickers eller ledare hjälpa dem heller, säger Elin Gustavsson i Campuspodden.
Växjö • Publicerad 1 september 2022

Campuspodden är tillbaka efter sommaruppehållet och ett givet ämne var nollningen.

– Det var en ganska lugn nollning i år, visst vissa bröt mot nollefriden och sedan var det ju det här med Hitract, säger Elin Gustavsson i podden.

Annons

Hitract är en app som är ny på campus för i år. Där loggar studenterna in med sitt student–id som de sedan visar upp när de exempelvis ska gå in på studentpuben Sivans.

– Alla visste inte om det under nollningen. Så när nollorna behövde ladda ner den i kön till Sivans så blev det lite kaos eftersom ingen visste riktigt hur den funkade, berättar Elin.

Campuspodden med Elin Gustavsson och Viktoria Fagerström är tillbaka efter sommaruppehållet.
Campuspodden med Elin Gustavsson och Viktoria Fagerström är tillbaka efter sommaruppehållet.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Hitract är en digital student community där studenter, förutom att använda den som verifiering, kan komma i kontakt med andra studenter baserat på intresse. Det är också möjligt för företag att komma i kontakt med studenter för framtida rekryteringar.

– Det är lite som ett Linkedin för studenter, säger Viktoria Fagerström.

I appen kan användarna lägga upp bilder och filmer på sina egna profiler, gå med i nationer och vissa föreningar och köpa medlemskap i Linnékåren bland annat.

– Det kommer säkert att vara jättebra sedan när man vet hur den fungerar. Nationerna lägger ju till exempel upp kommande event och så kan man se hur många medlemmar varje nation har, säger Elin.

I poddavsnittet pratar de också om när det höll på att gå riktigt illa för Viktoria och så får de en utmaning.

Lyssna på avsnittet via länken.

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons