Annons

Hög kreditvärdighet bland Kronobergsföretagen – men svårt att få lån beviljade

Kronoberg • Publicerad 17 februari 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Företagen i Kronobergs län har högst kreditvärdighet hos UC i hela Sverige. Samtidigt har länets företag svårt att få ett lån beviljat.

– Kreditvärdigheten är enligt UC den mest avgörande faktor huruvida en låneansökan blir beviljad. Det är märkligt att en region som Kronoberg vars företag har haft bäst ranking samtidigt har en låg beviljandegrad. Detta visar på att det finns mer jobb att göra för att alla företag ska få samma förutsättningar att hitta rätt finansiering, säger Carsten Leth, kommersiell chef på finansieringstjänsten Krea.

Annons

Krea har gjort en analys av 8 900 låneansökningar i Sverige. Enligt analysen påverkar var i landet företaget har sitt säte sannolikheten att få ett lån beviljat. Beviljandegraden i södra Sverige är betydligt lägre i snitt jämfört med de mest norra regionerna.

Företagen i Kronobergs län får högsta kedritvärdighet i Sverige med ett snittbetyg på 2,8. Samtidigt är andelen beviljade lån 63,8 procent, vilket är betydligt lägre än Västerbotten som har ett snittbetyg på 2,4 men en andel beviljade lån på 76,1 procent.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons