Annons

Högsta domstolen sänker straffet för torped i Växjö

Växjö • Publicerad 5 mars 2021
.
.Foto: DANIEL NESTOR

Den 31-årige mannen som lejdes för att klippa en mans ena knäskål på Högstorp i Växjö får sänkt straff. Högsta domstolen sänker straffet till två års fängelse. Det är andra gången straffet sänks.

”Vid bedömningen av straffvärdet för försöksbrottet måste också beaktas att NN (31-åringen) var relativt långt ifrån att uppnå sitt syfte när händelseförloppet avbröts. Han måttade slag mot målsäganden men övermannades ganska omgående utan att orsaka målsäganden några betydande skador”, skriver Högsta domstolen i sitt avgörande enligt Smålandsposten.

Annons

Tingsrätten dömde mannen till fängelse i tre och ett halvt år för försök till synnerligen grov misshandel. Sedan mildrades rubriceringen till försök till grov misshandel i , som sänkte fängelsestraffet till tre år.

Attacken inträffade den 30 januari 2019. Torpeden var utrustad med silvertejp, buntband och en batong och belöningen för uppdraget var 5 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons