Annons

Högt betyg till Växjös mat

Växjö • Publicerad 11 november 2019
Växjö
VäxjöFoto: Anders Bergön

Växjö kommun skickar årligen ut en enkät till de invånare som får mat hemlevererad från kommunen. I år tycker 87 procent av de svarande att maten smakar bra eller ganska bra. Det är fem procent fler än i fjol.

– Vi har under några år arbetat intensivt med att förbättra maten, smaker, variation, portionernas storlek, specialkost. Vi ser att det långsiktiga arbetet med att utveckla matsedeln gett resultat. Jag är stolt över personalens stora engagemang för att vidareutveckla maten som distribueras, säger Sofia Herbertsson, enhetschef med ansvar för Älgvägens omsorgskök på Växjö kommun.

Annons

Enligt Växjö kommun har resultaten höjts för samtliga områden i enkäten. Bland annat är 88 procent nöjda eller mycket nöjda när det gäller variationen på maten.

– Jag är stolt över det utvecklingsarbete som vi bedriver inom måltidsorganisationen. Även om många är nöjda kan vi alltid bli bättre och den här typen av enkäter och synpunkter är viktigt för vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Anneli Ekstedt, chef måltidsorganisationen i Växjö kommun.

Omkring 400 personer i Växjö kommun har matdistribution och får mat levererad till sig varje eller varannan dag. I år svarade 189 personer på enkäten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons