Annons

Hon är Årets Linnéstipendiat

Växjö • Publicerad 9 januari 2020
Foto: Pressbild

Varje år delar Kalmar och Växjö kommuner ut Linnéstipendium för forskning inom ekologisk hållbar utveckling. Årets stipendiat är Elaheh Jalilzadehazhari för hennes projekt ”A Novel Method to Increase Value - When Designing or Renovating Buildings”.

Linnéstipendiet är på 500 000 kronor och delas ut vid Linnéuniversitetets akademiska högtid i Kalmar 31 januari.

Beslutsmotiveringen lyder: ”Byggbranschen står inför en stor utmaning med cirka en femtedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Med ett ökat byggande är behovet stort av att skapa goda och hållbara livsmiljöer. Elaheh adresserar en aktuell fråga inom byggsektorn och optimerar utifrån ett helhetsperspektiv värdet av miljönytta, boendemiljö, välbefinnande och ekonomi. Projektet syftar till att utveckla en ny metod som stöd för beslutsfattande i byggprocesser. Detta genom att kombinera utvärdering av inomhusmiljö, livscykelanalys och livscykelkostnad i byggnader. Metoden skapar förutsättningar för bättre samarbete mellan aktörer i byggprocessen. Resultatet kommer att ge konkret nytta genom produktutveckling och samverkan med branschen i regionen. Kunskap sätts i rörelse för en hållbar samhällsutveckling.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons