Annons

Hon blir ny områdeschef för Omställningsfonden

Växjö • Publicerad 15 oktober 2022
Marie Nidesjö.
Marie Nidesjö.Foto: Pressbild

Omställningsfonden som ska underlätta för omställning inom välfärden och hjälper medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga vill satsa på större närvaro i Kronobergs län. Därför anställs nu Mari Nidesjö som ny områdeschef i region syd. Hon har tidigare arbetat som chef i bland annat Lomma kommun och Helsingborgs stad samt inom Arbetsförmedlingen.

– Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt. När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna för att klara helt eller delvis nya arbetsuppgifter. Som områdeschef för område Syd ser jag fram emot att utveckla Omställningsfondens stöd till medarbetare och arbetsgivare inom välfärden i Kronoberg, säger Mari Nidesjö, områdeschef på Omställningsfonden vars uppdrag bland annat är att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner.

Annons

Hon ska ansvara för Omställningsfondens rådgivare i Blekinge, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg, Skåne, Södermanland och Östergötland.

– Mari Nidesjö har stor erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling och omställning inom välfärden. Omställningsfonden stöttar uppsagda till ny sysselsättning och ger fler chansen till ett utvecklande arbetsliv genom kompetensutveckling. I det arbetet kommer Maris erfarenheter att vara en stor tillgång, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons