GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hon blir ny ordförande i nämnden

     Växjö • Publicerad 24 april 2021
     Foto: Martina Wärenfeldt

     Ida Eriksson (M) lämnar ordförandeposten i kulturnämnden i Region Kronoberg för att bli ny ordförande i utbildningsnämnden i Växjö kommun. Nu har hennes ersättare presenterats.

     Det är Alvestapolitiikern Claudia Crowley Sörensson som tillträder posten som ny ordförande i kulturnämnden från och med den 1 juni 2021.

     – Jag är tacksam och hedrad för det förtroende jag har fått och kommer att fortsätta ge kulturen möjlighet att färgsätta vår vardag, säger Claudia Crowley Sörensson.

     Hon är ledamot av kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och har uppdrag som andre vice ordförande för nämnden för arbete och lärande samt ersättare i omsorgsnämnden i Alvesta.

     – I dessa tider har vikten av konst och kultur blivit tydligare än någonsin. I pandemins spår kan vi se hur kulturen har drabbats och vi behöver hitta nya vägar för att stärka en påverkad sektor. Vi människor behöver kultur och hittar alltid vägar till den, det är kultur som för oss samman, det är där vi finner gemenskap, säger Claudia Crowley Sörensson.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.