Annons

Hon blir ny universitetsdirektör

Växjö • Publicerad 7 maj 2019
LNU
LNUFoto: Lena Gunnarsson

I början av året lämnade Linnéuniversitetets högste tjänsteman Per Brolin sitt uppdrag som universitetsdirektör med omedelbar verkan. Han hade haft uppdraget i åtta år men nu har hans efterträdare presenterats.

Det blir Therése Iveby Gardell som blir ny universitetsdirektör vid Linnéuniversitetet. Hon tillträder sin nya tjänst den 19 augusti och kommer närmast från arbetet som biträdande universitetsdirektör och avdelningschef för Avdelningen för gemensam service och administration vid Uppsala universitet.

Annons

– Jag är glad att kunnat rekrytera en universitetsdirektör som är erfaren chef och ledare för akademisk verksamhetsutveckling, säger Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson. Hennes erfarenhet från ett annat framstående lärosäte med komplex verksamhet och arbete med flera campus kommer att berika vår utveckling.

Therése Iveby Gardell har varit administrativ chef för Uppsala universitet – Campus Gotland. Tidigare har hon också varit förvaltningschef vid Högskolan på Gotland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons