Annons

Hon blir ny vd för koncernen

Lammhult • Publicerad 13 juni 2018
Foto: Pressbild

Efter tre år väljer Fredrik Asplund att lämna sina uppdrag som vd och koncernchef i Lammhults Design Group AB. Han ersätts av Sofia Svensson, som börjar sin anställning i höst.

– Vi är väldigt glada att välkomna Sofia att leda Lammhults Design Group. Sofia har varit del av Lammhults Design Groups styrelse sedan april 2017, och tar nu steget att ansvara för verksamheten operativt. Baserat på det gemensamma arbetet i styrelsen får vi med valet av Sofia som nästa vd och koncernchef en kontinuitet i att driva bolaget vidare utifrån uppsatta mål för organisk tillväxt, fortsatta förvärv och ökad lönsamhet. Jag vill samtidigt tacka avgående VD Fredrik Asplund för hans insatser och bidrag till koncernens utveckling, säger Anders Pålsson, styrelseordförande i Lammhults Design Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Sofia Svensson kommer närmast från rollen som vice vd och CFO i Midway Holding. Hon har också varit managementkonsult inom bland annat PwC och Capgemini.

– Jag ser verkligen fram emot att leda koncernen till fortsatt framgång tillsammans med alla engagerade medarbetare på Lammhults Design Group. Koncernen har en stark position inom designmöbelbranschen i Skandinavien och många framstående varumärken att förvalta och utveckla vidare, säger Sofia Svensson i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons