Annons

Hon blir nytt länsråd i Kronoberg

Växjö • Publicerad 24 september 2020
Malin Almqvist, länsråd
Malin Almqvist, länsrådFoto: Johanna Eriksson

Under torsdagen utsåg regeringen det nya länsrådet på Länsstyrelsen i Kronoberg. Det är Malin Almqvist från Kalmar som idag är länsråd i Kalmar län. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 december.

– Malin Almqvist är en välmeriterad småländska, som kombinerar ett starkt engagemang med gedigen erfarenhet av att arbeta på och leda en länsstyrelse, säger landshövding Maria Arnholm.

Annons

Malin Almqvist är i grunden utbildad lärare men har under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat som ledare i offentlig sektor, inom såväl kommun och region som länsstyrelse.

– Jag stortrivs på Länsstyrelsen och brinner för de frågor som länsstyrelsen ansvarar för; hållbarhet, jämställdhet, skog, natur och lantbruk. Som länsråd i Kronoberg får jag både fortsätta inom länsstyrelsen, lära känna ett nytt län och anta nya frågor och utmaningar. Det känns fantastiskt spännande, säger Malin Almqvist.

Länsrådet leder tillsammans med landshövdingen arbetet vid länsstyrelsen och kommer att vara landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när hon inte är i tjänst eller har förhinder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons