Annons

Hon blir Sagobygdens nya chef

Ljungby • Publicerad 30 juli 2021
Foto: Pressbild/Nathan Ahn

Meg Nömgård blir ny slottschef på Kalmar slott och lämnar därmed Sagobygden i Ljungby efter nio år som chef.

Nu har hennes efterträdare som verksamhetsledare presenterats. Det är Tine Winther, som beskrivs ha en djup förankring i det nya muntliga berättarrörelsen.

Annons

”Jag ser fram emot att leda en framgångsrik verksamhet, där jag kan vara med att förvalta och ytterligare utveckla Sagobygdens uppmärksammade arbete. Jag uppskattar att vara en del av en verksamhet som möter alla åldrar och få möjlighet att möta människor nationellt och internationellt för att sprida kunskap om muntligt berättande som en del av vårt immateriella kulturarv”, säger hon i ett pressmeddelande.

Tine Winther tillträder 1 september. Hon har akademisk utbildning i muntligt berättande och är också utbildad vid The School of Storytelling, Emerson college, England. Sedan 2019 har Tine arbetat som berättarpedagog i Sagobygden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons