Annons

Hon blir sjukhuschef i Växjö

Växjö • Publicerad 11 oktober 2018
Foto: Stefan Silvander Ahlrik

Region Kronoberg anpassar organisationen inom hälso- och sjukvården för framtiden. Ledningsstrukturen stärks för sjukhusen i länet och tre centrum blir ett gemensamt ansvarsområde. Maria Wiltz blir sjukhuschef som ska leda och ansvara för alla sjukhusvård.

– Framtiden kommer att innebära ganska stora förändringar av hälso- och sjukvården. Det handlar om att bygga flexibla vårdformer, att vi som vårdgivare måste vara nära kronobergaren både geografiskt, i våra relationer och i vårt sätt att vara tillgängliga. För att vi ska lyckas med det behöver vi arbeta bort organisatoriska stuprör och att främja samarbete på ett bättre sätt än idag, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson i ett pressmeddelande.

Maria Wiltz är för närvarande centrumchef för medicin- och akutcentrum. Hon tillträder när den nya organisationen börjar gälla vid årsskiftet. Två biträdande sjukhuschefer väntas också tillsättas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons