Annons

Hon får ny topproll på LNU

Växjö • Publicerad 30 november 2020
Foto: Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson har utsett Cornelia Witthöft, professor i livsmedelsvetenskap, till ny vicerektor för forskning och därmed också ordförande i universitetets forskningsråd med start 1 januari 2021.

– Det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag och jag tvekade lite till en början, men man ska ju alltid utmana sig själv. Sedan tycker jag att det är viktigt att bidra till aktiviteter som gynnar helheten, det vill säga hela Linnéuniversitetet, säger Cornelia Witthöft.

Annons

Hon är professor i livsmedelsvetenskap med inriktning på nutrition och livsmedelskemi, vid institutionen för kemi och biomedicin och forskar bland annat om hälsosam och klimatsmart mat från växtriket.

– Jag är glad att vi får en framstående forskare som ser möjligheterna i att utveckla forskning som stärker våra kunskapsmiljöer, som sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Framstående forskning är basen för detta arbete, säger Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson.

Forskningsrådet består av representanter för respektive fakultet och under ledning av ordförande bidrar rådet till att utveckla universitetets forskning och samverkan över fakultets- och institutionsgränser.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons