Annons

Hon föreslås bli ny styrelseordförande för stora Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 6 februari 2021
Foto: Martina Wärenfeldt

Tomas Johansson, styrelseordförande i Balco Group AB, har avböjt omval. Nu föreslår valberedningen att han ska efterträdas av Ingalill Berglund, som tidigare varit vd för bland annat Atrium Ljungberg, och att Thomas Widstrand ska väljas in som ny ledamot i styrelsen.

"Valberedningen har i sitt arbete eftersträvat att ytterligare stärka kompetensen i styrelsen genom att tillsätta en person med en gedigen industribakgrund och erfarenhet som börs-VD. Valberedningens bedömning är att Thomas Widstrand med sin breda bakgrund från ledande positioner i ett flertal svenska företag, hans långa karriär som verkställande direktör, samt erfarenhet som börsbolags-VD kommer att tillföra värdefull kompetens i styrelsens arbete”, skriver Balco i ett pressmeddelande.

Annons

Thomas Widstrand har en Master of Business Administration från Handelshögskolan i Göteborg och en lång karriär inom ESAB-koncernen, Cardo Pump AB, Borås Wäfveri AB och Troax AB. Han är sedan 2008 vd och koncernchef för Troax AB.

Valberedningen föreslår omval av Ingalill Berglund, Carl-Mikael Lindholm, Johannes Nyberg, Mikael Andersson och Vibecke Hverven.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons