Annons

Hon förstärker Växjölöftets styrgrupp

Växjö • Publicerad 1 juli 2021
Susanne Ackum, pressbild.
Susanne Ackum, pressbild.Foto: Linnéuniversitetet

Växjölöftets styrgrupp förstärks med Susanne Ackum från Linnéuniversitetet.

– Det ska bli roligt och intressant att få arbeta med olika parter i regionen om det gemensamma målet om full sysselsättning. Jag hoppas kunna tillföra erfarenhet från både forskningen och det praktiska arbetet med politik på området. Det är också ett mycket bra sammanhang för mig att lära känna regionens behov av kompetens, som kan göra vårt utbildningsutbud vid ekonomihögskolan ännu mer relevant, säger Susanne Ackum, universitetslektor och dekan för ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet.

Annons

Susanne Ackum är doktor i nationalekonomi och utsågs vid årsskiftet till dekan för ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet. Hon har tidigare bland annat varit chef för Fackföreningsrörelsens institut för ekonomisk forskning, generaldirektör för den statliga forskningsmyndigheten Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU), finansråd och statssekreterare åt Anders Borg vid Finansdepartementet och riksrevisor. Ackum är ordförande i Forum för Omställning.

Växjölöftet är ett trepartslöfte mellan det offentliga (Växjö kommun, Arbetsförmedlingen, Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen), Växjöborna och arbetsgivarna. Växjölöftets målsättning är full sysselsättning och fokus på matchning och kompetensförsörjning. Nu förstärks Växjölöftets styrgrupp med Susanne Ackum från Linnéuniversitetet.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons