Annons

Hon har skapat årets Kulturnattsbild

Växjö • Publicerad 23 november 2019
Foto: Växjö kommun/Privat

Den 25 januari arrangeras Kulturnatten 2020 i Växjö. Under fredagen presenterades skaparen av årets kulturnattsbild. Det är illustratören Hanna Virdarson som har skapat en målning i akryl med inslag av oljefärg. Temat för 2020 års kulturnatt är galenskap.

– Det finns så mycket man kan läsa in i vad ordet galenskap kan beröra. Det finns inre och yttre galenskap; personlig och global. Vi möter en gnutta galenskap i våra liv och i våra tankar varje dag och det är den jag valt att fokusera på. Hur galet det kan bli när vi försöker (men framför allt inte försöker) kommunicera, och hur vi ändå kan mötas någonstans i våra olikheter. Jag ser fram emot att se vad vi får uppleva under detta tema på kulturnatten, säger Hanna Virdarson.

Annons

Illustratören är född och uppvuxen i Växjö. Hon har studerat vid Växjö Design och konstskol, studerat på konstskola i Stockholm och har examen vid Ringling College of Art and Design i Sarasota, Florida. Hanna Virdarson är nu vikarie som bild- och engelsklärare vid Kronoberg skola i Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons