Annons

Hon tar över Regionteatern

Växjö • Publicerad 13 augusti 2020
Foto: Linda Himsel

Regionteatern Blekinge Kronoberg har fått en ny tillförordnad scenkonstchef och vd eftersom Therese Willstedt är mammaledig. Det är Åsa Edgren som fått uppdraget.

– Regionteatern får nu, med Åsa Edgren, en person som har en gedigen erfarenhet och kunskap från de konstformer, teater och dans, som teatern har i uppdrag att producera till medborgarna, säger Lars Rejdnell, styrelseordförande för Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Annons

Åsa Edgren beskrivs av Regionteatern som en ”erkänd teaterledare, hyllad producent med en gedigen internationell karriär bakom sig och står för ett modernt ledarskap”.

– Det är en otroligt stor utmaning och en mycket inspirerande uppgift att få bli tf Scenkonstchef och VD för Kronobergs och Blekinges huvudscen för teater och danskonst. Jag ser fram emot att arbeta med alla de kompetenta medarbetarna på Regionteatern och tillsammans skapa modig, attraktiv och utmanande scenkonst för vår samtid, säger Åsa Edgren, tf scenkonstchef och vd för Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons