Annons

Hotellet fortsätter vara hotell

Publicerad 11 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det blir inget flyktingboende på Quality hotel vid Fagrabäcksrondellen i Växjö. I alla fall inte förens i september. Planen var att de första flyktingarna skulle flytta in vid månadsskiftet maj-juni, men det blev inget avtal med Migrationsverket, skriver Smålandsposten.

Ett nytt avtal kan bli aktuellt runt den 20 september och fram tills dess ska hotellet fortsätta att vara hotell, dock under ett annat namn.

Annons

– Vi vill ju inte stå med en tom anläggning med personal. Därför gjorde vi så att vi döpte om det till QHotell när vi tog över driften den 2 maj och det är rätt naturligt att vi driver det vidare som hotell tills vi vet mer vad som händer med migrationen, säger Marcus Royson, vd på Faroy som driver anläggningen till Smålandsposten.

Faroy är ett Växjöbaserat och driver sedan tidigare flera asylboenden. Om allt blir klart i september ska hotellet ta emot upp till 350 personer.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons