Annons

Hundratals kallas till mönstring

Växjö • Publicerad 23 maj 2019
Foto: Rekryteringsmyndigheten/Viktor Gårdsjö

Omkring 90 000 svenska 18-åringar får under de kommande dagarna besked om de ska kallas till mönstring. 264 av de 13 000 ungdomarna som kallas till mönstringen bor i Kronobergs län. Det är 55 kvinnor och 209 män.

För att förbereda och informera 18-åringarna har Rekryteringsmyndigheten skapat en egen Snapchat-lins där ungdomarna enkelt kan besöka ett mönstringskontor i AR.

Annons

– Mönstringen kan lätt bli ett stressmoment för 18-åringarna. De har kanske ingen förälder eller släkting som mönstrat och många vet inte vad som händer under en dag på mönstringskontoret. Det är en skyldighet att mönstra om man blir kallad så det är viktigt att alla är väl förberedda och vet vad som gäller. Att uppleva mönstringsprocessen i Snapchat innan de kommer till oss hoppas vi kan bidra till en positiv upplevelse, säger Sofie Engström, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten.

Mönstringslinsen på Snapchat är uppbyggd som en testdag på ett mönstringskontor. Om ungdomarna håller sin mobil mot en plan yta visas några av de olika momenten som utgör mönstringen: receptionen, inskrivningsprovet, sjuksköterskan, de fysiska testerna, psykologen och inskrivningshandläggaren. Dessutom får man se vad som händer i olika rum och vilka tester som ska genomföras.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons