Annons

Hundratals kronobergare har ringt om Coronaviruset

Växjö • Publicerad 3 mars 2020
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Allt fler svenskar har blivit smittade av coronaviruset. Totalt är siffran 24 i skrivande stund efter att nio nya fall rapporterats under tisdagen. Allt fler har också sökt hjälp och vård.

Mellan den 26 februari och 2 mars ska 230 personer ha ringt 1177 i Kronobergs län angående covid-19 utan något symtom på infektion. Enligt Region Kronoberg är oron stor, vilket riskerar att drabba dem som behöver vård och rådgivning.

Annons

– Vi hoppas att oroliga invånare kan ringa 113 13 istället och minska belastningen på 1177. Det blir en lång väntan för de som behöver komma fram för rådgivning, säger Sivi Persson-Ahl, verksamhetschef på sjukvårdsrådgivningen i Region Kronoberg.

All information som 113 13, det nationella informationsnumret, lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Personer som har feber, hosta eller andningsbesvär och har rest i något av de områden som ingår i Folkhälsomyndighetens kriterier för provtagning och insjuknat inom 14 dagar efter hemkomst ska fortfarande vända sig till 1177.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons