Annons

Hundratals kronobergare kallas till mönstring

Växjö • Publicerad 3 april 2020
Foto: Rekryteringsmyndigheten/Viktor Gårdsjö

15 000 ungdomar födda 2002 kallas till mönstring. Enligt Rekryteringsmyndigheten kallas 299 ungdomar i Kronoberg. Det är 215 män och 84 kvinnor som kallas in.

– Mönstringen är något helt nytt för för 18-åringarna. De känner kanske ingen som har mönstrat och de vet inte heller vad som händer under en dag på mönstringskontoret. Det är en skyldighet att mönstra om man blir kallad och därför är det viktigt att alla är väl förberedda och vet vad som gäller. Vi utvärderar våra mönstringskampanjer varje år och anpassar vår kommunikation efter målgruppen, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten.

Annons

I Växjö är det 89 män och 44 kvinnor som kallas in. Mönstringen planeras att starta i augusti och pågå fram till sommaren 2021. Totalt kommer Rekryteringsmyndigheten att skriva in cirka 5 500 personer som ska göra sin värnplikt vid något av Försvarsmaktens förband runtom i Sverige.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons