Annons

Hundratals nya hyresrätter i Växjö

Växjö • Publicerad 12 december 2018
Foto: Västkuststugan

Västkuststugan bygger 230 lägenheter vid Folkets park i Växjö. Frpn början var tanken att det skulle bli bostadsrätter men försäljningen gick dåligt och nu har bolaget beslutat sig för att lägenheterna i stället ska bli hyresrätter.

– Det gick så dåligt med försäljningen att vi tog det här beslutet. Bara några månader innan vi började med försäljningen dippade marknaden rejält. Det blev ett för svårt läge, säger Eric Ello, projektledare för Västkuststugan.

Annons

Lägenheterna är på mellan 60 och 150 kvadratmeter. 50 lägenheter har släppts för uthyrning med en beräknad inflyttning i december 2019. Sedan kommer två etapper till att hyras ut. Hyrorna är satta utifrån andra nyproducerade hyresrätters hyror.

– För en trea på 75 kvadratmeter blir det ungefär 11 000 kronor i månaden. Vi har inte gjort några ändringar i materialval och sådant utan det blir bostadsrättsstandard., säger Eric Ello.

Vad händer med de som anmälde sig som intressenter på bostadsrätterna?

– De har fått förtur att hyra en av lägenheterna. Det fanns ungefär 20-30 intressenter. Hittills har ingen av dessa gjort en bokning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons