Annons

”Hur kan något så oskyldigt bli så fel?”

Publicerad 30 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det här är en insändare.

Jag är mamma till ett av barnen som var med på Dackegymnasternas sommaravslutning.

Annons

Det var tre unga ledare som ville göra en trevlig och rolig avslutning för cirka 15 barn. Kvällen bestod av att de skulle äta pizza och sedan gå till ett grönområde som ligger vid parkeringen vid fotbollsplanen och avsluta med lekar.

Dessa lekar var väldigt oskyldiga och jag tror/vet att de flesta har nog gjort dem, någon gång under midsommarfirande eller annan festlighet/kalas.

Det var det här som var Dackegymnasternas samlagställningar:

• att få så många marshmallows som möjligt att fastna i ansiktet.

• kunna säga FannyBanny med munnen full av marshmallows.

• knyta ett rep runt midjan med en godisbit på och försöka få upp den till munnen.

Hur kan något så oskyldigt bli så fel?

Jo, för att några unga ledare som ställer upp på sin fritid helt ideellt, olyckligt sa FEL, namn på lekarna.

Dessa fantastiska, engagerade och duktiga ledare som tar hand om våra barn flera timmar i veckan. Träna dem och peppa dem att våga testa nya utmaningar, de sa fel ord!

Det är inte brottsligt att göra fel - det är mänskligt. Hade det inte varit för dessa unga engagerade ledare så hade inte våra barn kunnat träna gymnastik! Jag vet att det gått ut mail ett antal gånger per termin där Dackegymnasterna fråga om vi föräldrar skulle kunna ställa upp. Handen på hjärtat! Hur många har ställt upp?!

Annons

Jag skriver detta eftersom, jag och flera föräldrar, anser att ledarna inte har gjort något fel. Jo, ett! Det sa fel namn på lekarna!

VXOnews har skrivit om Dackegymnasternas omdiskuterade träningspass. Läs om händelsen genom att klicka här och om ordförandes kommentar genom att klicka här.

Camilla Reggentin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons