Annons

Hur snygg ska en kommunist vara för att Oliver Rosengren ska dejta honom?

Han tycker att kärnkraft är en viktig del i miljöfrågan, han håller inte med sitt egna parti i frågan kring arbetskraftsinvandring och han tycker att MUF ska vara försiktiga med att rekrytera nya medlemmar om personerna är uppenbart berusade.
Oliver Rosengren (M) gästade Bänken och blev grillad av ungredaktionen.
Växjö • Publicerad 22 maj 2022

Här saknas innehåll

Moderaternas Oliver Rosengren blev näste politiker som kom till Bänken. Och samtalet började med att han berättade att han äter samma mat varje dag. Taco på vegetarisk färs till middag och åtta dl havre i chokladmjölk och vaniljkvarg på morgonen.

Sedan fick han svara på frågorna som ungredaktionen hade med sig.

Annons

Ska sjukvårdspersonal få neka abort?

– Nej. Det är inte en rättighet att vara sjukvårdspersonal, men det är en rättighet att få göra abort.

Tycker du att det är etiskt rätt att göra abort på grund av att barnet kan ha Downs syndrom?

– Det tycker jag är ens egen moral man ska fråga inte en politikers.

Men vad tycker du?

– Det är en jättesvårt fråga och jag har aldrig ställts inför det. Jag tycker att man ska respektera om det skulle vara svårt för en själv i ens livssituation så måste man få fatta det beslutet. Men sånt kanske man ska tänka igenom innan. Nej jag vet inte. Det är jättesvårt att ta ställning till när jag inte varit i den situationen.

Vilken fråga/ställningstagande i ditt eget parti håller du inte med om?

– Exempelvis arbetskraftsinvandring. Jag tycker att man krånglar till det lite väl mycket med regler som att man måste tjäna si eller så mycket. Sköter man sig i Sverige genom att följa regler och så vidare och försörjer man sig själv då borde man få stanna i Sverige. Där har moderaterna tyvärr gått i fel riktning och tagit beslut som försvårar för arbetskraftsinvandring. På alla arbetsplatsbesök jag har gjort i vår säger företagen att det är svårt att hitta arbetskraft. Då ska vi inte försvåra arbetskraftsinvandringen.

Hur snygg måste en kommunist vara för att du ska dejta personen?

– Jag tycker att det är så tråkigt att dejta. Det skulle nog vara svårt att ha ett förhållande med en kommunist. Men visst, skulle Harry Styles vara kommunist skulle jag nog kunna acceptera.

Skulle Harry Styles vara kommunist skulle Oliver Rosengren ändå kunna tänka sig att dejta honom.Foto: Charles Sykes
Annons

Vad ska ni göra för att bryta segregationen?

– Först och främst så ska det löna sig mer att jobba än att leva på bidrag. Sedan måste vi se till så att människor kan ta ett jobb med bra svenskundervisning, yrkesutbildning med mera. Vi kan inte bara ha hyreshus i stora områden utan mer blandade områden där människor med olika inkomster, olika bakgrund och lever olika liv lever tillsammans. Om vi tittar på Araby till exempel så ser problematiken i området densamma ut som den gjorde för 10 år sedan. Men många av människorna som bodde där för tio år sedan har det gått bra för. Men de har flyttat. Så ska det inte vara. Att människor känner att de vill flytta från ett område bara för att de får det bättre.

På tal om Araby, det sägs att Teleborg är det nya Araby. Vad säger du om det?

– Det inte bara sägs det, utan det finns flera indikationer på att det är så när det gäller norra Teleborg. Och där måste vi börja tidigt med förebyggande insatser. Det ska vara en bra och trygg skola. Vi måste sätta in insatser så att människor inte hamnar i ett bidragsberoende.

Vilket parti skulle du välja om du inte var medlem i Moderaterna?

– Då skulle jag starta ett eget parti. Ett ganska tråkigt parti med tydligt fokus på att samhället ska fungera.

Vad gör du personligen för ett bättre klimat?

– Jag kör väldigt lite bil och när jag kör bil så försöker jag tänka på vilken typ av bil jag kör. Jag är vegetarian, i och för sig inte för miljöns skull men det är ju bra ändå för miljön. Jag tycker att det är härligt att källsortera. Jag gör andra saker som kanske mest är ur en ekonomisk aspekt, men som är bra för klimatet ändå. Som tänker på min elförbrukning bland annat.

Vad tycker du om att MUF rekryterar nya medlemmar genom att ge dem en kopp kaffe på väg hem från krogen och så tror personen i fråga att hen egentligen betalar för en kopp kaffe när det visade sig vara en medlemsavgift till MUF?

– Det tror jag att man ska vara försiktig med. Det är bra med nattkampanjer för då visar man närvaro, men man ska vara försiktig med medlemsrekrytering på natten. Så det måste de snacka om i sin styrelse. Och känner någon att de inte vill vara medlemmar så är det jättelätt att gå ur.

Annons

Du har själv profilerat dig genom att visa att fusk är big no no för dig. Är inte detta ett sätt att fuska sig till medlemmar?

– Jag skulle vilja ta reda på lite mer kring vad som hänt innan jag säger att de har fuskat sig till medlemmar. Alla har faktiskt, oavsett vilket tillstånd man befinner sig i, ansvar för sina handlingar.

Se alla frågor och fullständiga svar i TV-inslaget.

Oliver Rosengren (M) gästade Bänken som Smålandspostens ungredaktion har varje fredag.Foto: Elisabeth Anderberg
Bänken

Vad är Bänken

Smålandspostens ungredaktion sitter varje fredag kl 16 på en bänk vid Willans Park i Växjö. Dit kan vem som helst komma och gästa, lämna tips till redaktionen eller säga vem de önskar att se på Bänken kommande fredagar.

Men de har alltid med sig frågor till de politiker som vågar komma till Bänken. Frågor som är inskickade från unga väljare.

Vill du skicka dina frågor som de ska ställa till politikerna? Skicka dm på instagram @ung_smp eller mejla ung@smp.se

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Pontus OhlsonSkicka e-post
Albert RylanderSkicka e-post
Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons