GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Huseby bruk får tillskott från Växjö och Alvesta

     Huseby • Publicerad 27 november 2020
     Huseby bruk
     Huseby bruk
     Foto: Per Jodenius

     Huseby Bruk har ett svårt ekonomiskt läge med anledning av coronapandemin. Därför har Växjö kommun och Alvesta kommun beslutat att ge ett extra ägartillskott på 1,7 miljoner kronor.

     Alvesta kommun äger 70 procent av bolaget och ska betala omkring 1,2 miljoner kronor. Växjö kommun som äger 30 procent av bolaget ska tillföra 510 000 kronor.

     – Huseby Bruk är ett viktigt kulturhistoriskt besöksmål i vårt närområde och drabbas såklart hårt av den pågående pandemin. Bolaget har redan vidtagit åtgärder för att minska kostnaderna och ställt om verksamheten men de behöver extra ekonomiskt stöd för att klara av de åtaganden som finns kopplat till avtalet med Statens Fastighetsverk som idag förvaltar bruket, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

     Växjö kommun ger även Huseby Bruk AB i uppdrag att fortsätta vidta alla möjliga åtgärder för att fortsätta minska kostnaderna framöver och så länge pandemin påverkar verksamheten negativt.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.