Annons

Hyllade restaurangen i Växjö i konkurs

Växjö • Publicerad 7 januari 2021
Foto: Oscar Appelgren

Winenine vinbar på Klostergatan i centrala Växjö har stängt och gått i konkurs. Innan nyår meddelade restaurangen och vinbaren att de kommer att stänga.

"Winenine har haft öppet sedan juni 2019, dvs. i 18 månader. Under 9 av dessa har det varit Coronapandemi. Vi lyckades överleva första vågen och såg också en ljusning efter den. Men, så kom andra vågen i november. Effekterna av allt hårdare restriktioner har nu satt Winenine i en situation där det inte längre finns något val, vi måste stänga”, skrev Winenine vinbar på Facebook den 28 december 2020.

Annons

I början av 2020 fick Växjörestaurangen motta en av Matro.nu:s hedersomnämningarna med motivering att restaurangen "erbjuder läckerheter för gommen men också lugn musik som inte stör samtalet". Priset och hedersomnämningarna tilldelas till restauranger som har en ljudmiljö där det enkelt ska gå att prata och höra vad sitt sällskap säger.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons