Annons

Hyllade samarbetet i Växjö bryts

Växjö • Publicerad 17 maj 2019
.
.Foto: Tore Sjöqvist

Regionteatern och eleverna på Katedralskolans estetiska program har satt upp flera hyllade musikaler. Den senaste, vårens West Side Story, slog publikrekord och hade tusentals besökare. Nu bryts samarbetet.

Katedralskolan har meddelat att de kommer att anställa en behörig lärare som ska ansvara för musikalkursen från och med 2020. Det har lett till att Regionteatern dras sig ur.

Annons

– Vi vill att det ska vara en bra process vilket vi inte kan garantera i rådande situation. Det skulle inte vara ansvarsfullt att kasta in medarbetare och elever med en arbetsledare som vi inte vet kompetensen på eftersom det är en professionell produktion som kräver mycket. Regionteaterns dramapedagog Andreas Dahl är en van arbetsledare därför har vi vågat gå in så stort innan, säger Therese Willstedt, Regionteaterns chef, till Smålandsposten.

Regionteatern kommer framöver att inte hjälpa till och stötta någon ny musikal.

– Jag tycker att det är jättetråkigt för vi hade gärna fortsatt samarbetet med Regionteatern, men jag förstår och respekterar deras beslut eftersom de inte vet vem den nya arbetsledaren är. Men vi hoppas att vi ska kunna samarbeta med dem på något annat sätt, säger Johan Wingren, rektor för estetiska programmet på Katedralskolan, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons