Annons

Hyresgäst med coronasmittad anhörig riktar kritik mot Växjöbostäder

Växjö • Publicerad 12 december 2020
Studenten, som sagt upp sin bostad på Campus, berättar att den enda hon umgås med förutom föräldern som hon bor hos, är pojkvännen.
Studenten, som sagt upp sin bostad på Campus, berättar att den enda hon umgås med förutom föräldern som hon bor hos, är pojkvännen.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En hyresgäst är kritisk mot Växjöbostäder eftersom hon behövde visa sin uppsagda lägenhet för blivande hyresgäster trots att hon hade en covidsjuk familjmedlem.

Studenten har sagt upp sin bostad på Campus och bott hemma hos sin förälder sedan i mars. Föräldern ska ha fått ett positivt coronasvar i onsdags men hon ombads trots det visa lägenheten.

Annons

– Jag ringde till Växjöbostäder och frågade om visningen gick att ordna på något annat sätt eller om jag var tvungen att åka till Växjö. Jag har inga bilder på lägenheten. De sa att jag var tvungen att antingen ta kort på lägenheten eller åka dit och visa den, säger studenten som vill vara anonym till Smålandsposten.

Personen som skulle kolla på lägenheten under torsdagen kontaktades av studenten men denne ville också se lägenheten, trots läget.

– Ska inte ett kommunalt bolag tänka på coronaläget? Regeringen säger att man inte ska träffa nya människor. Jag vet inte om jag smittar… Jag kan ju föra smittan vidare och även de i sin tur. Då gör vi inte som regeringen säger. Det är dubbelmoral, säger studenten till Smålandsposten.

Växjöbostäder har gett sina tips på hur man ska tänka. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons