unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hyresgästföreningen: "Ogenomtänkta förslag från politiker i Växjö”

hyres
hyres

Blågröna Växjö vill slå ihop bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem eftersom det skulle ge flera stora fördelar. Men det har fått oppositionen att reagera och nu även Hyresgästföreningen, som uttrycker sin oro i ett pressmeddelande med rubriken "Ogenomtänkta förslag från politiker i Växjö”.

Hyresgästföreningen menar att Blågröna inte har redovisat för kommuninvånarna i Växjö hur man kommit fram till att det skulle ge stora ekonomiska fördelar eller hur det kommer att påverka hyresgästerna, samtidigt som Vidingehem kommer med ett rekordhögt krav på hyreshöjning på 3,05 procent.

– Politikerna pratar om hur mycket pengar en sammanslagning skulle spara. Men det är svårt att veta om det stämmer när de inte redovisar någon fakta. Inför ett så pass stort projekt som detta måste man göra riskbedömningar och konsekvensanalys. Har de ens frågat sig hur detta skulle påverka hyresgästerna till båda bolagen? frågar sig Bo Karlsson, Hyresgästföreningen Växjö, i ett pressmeddelande.