Annons

Hyrestvist i Växjö upp i nämnd

Växjö • Publicerad 23 februari 2019
Foto: Nadia Hagberg

Nästa vecka tas hyrestvisten mellan Växjöbostäder och Hyresgästföreningen kring nyrenoverade Alabastern upp i Hyresnämnden i Jönköping.

Tidigare har parterna enats om en ny hyresnivå men Växjöbostäder anser att det var en tillfällig uppgörelse, vilket Hyresgästföreningen inte håller med om. De enades om att hyran efter renovering skulle ligga på omkring 5 425 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter, vilket är 930 kronor per kvadratmeter och år.

Annons

Men när Växjöbostäder sedan påkallade en ny förhandling ville de ha hyresnivån på 1 260 kronor per kvadratmeter och år, vilket skulle innebär 7 350 kronor i månad för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

– När vi som parter inte kan komma överens är det väldigt bra att det finns en hyresnämnd som kan hjälpa oss i sådana här situationer. Sedan får vi rätta oss efter deras beslut, säger Mats Seglarvik, gruppchef hos Hyresgästföreningen, till Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons