Annons

Hyrorna i Växjö kan höjas med sju procent

Växjö • Publicerad 22 oktober 2018
Foto: Smålandsposten

Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent för sina hyresgäster från och med den 1 januari 2019. Enligt bolaget är det ökade kostnader och dagens underhållsnivå som ligger bakom förslaget.

– Vi ser att vi har årligen 30 miljoner kronor i lägre underhåll än jämförbara bolag. Det här märker vi även när vi pratar med våra hyresgäster genom olika kanaler. Många har synpunkter på just underhållet. Vi måste komma i fatt för hyresgästernas skull, och för att värdesäkra fastigheterna så att de håller på ett bra sätt, säger Maria Säterdal, Växjöbostäders vd, till Hem & Hyra.

Annons

Förra gången som Växjöbostäder och Hyresgästföreningen förhandlade om hyrorna fick hyresmarknadskommittén avgöra hyrorna för 2017 och 2018, som blev en höjning 0,7 procent.

Den föreslagna hyreshöjningen skulle innebära en höjning på 350 kronor för en lägenhet som kostar 5 000 kronor i månaden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons