Annons

Hyrorna klara för Växjöbostäders hyresgäster

Växjö • Publicerad 27 november 2019
Foto: URBAN NILSSON

Nu är hyrorna klara för de som bor hos Växjöbostäder i Växjö. Växjöbostäder har förhandlat med Hyresgästföreningen och det har nu landat i en överenskommelse över två år.

År 2020 kommer hyrorna att höjas 2,45 procent. Samma procentuella höjning blir det också året efter. För en person med en hyra på 5 800 kronor innebär det en höjning med cirka 140 kronor i månaden under 2020.

Annons

– Detta är en otroligt viktig och glädjande överenskommelse. Vi har förhandlat med varandra och kommit till en lösning utan extern inblandning. Vi är överens om 2,45 % höjning och samarbetsklimatet har varit gott. Att avtalet dessutom är på två år ger oss bättre förutsättningar i vår underhållsplanering, samtidigt som det är en trygghet för våra hyresgäster att veta vad som gäller i två år framöver, säger styrelseordförande Rene Jaramillo i ett pressmeddelande.

Maria Säterdal, vd för Växjöbostäder fortsätter:

– Förhandlingen har varit effektiv och genomförts på mycket kortare tid än tidigare förhandlingar. Höjningen medger fortsatta satsningar på förvaltningskvalitet, så att våra hyresgäster känner sig nöjda och trygga samt trivs med sitt boende.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons